16 Haziran 2013 Pazar

gezi

31 mayıs!

uyanış dedi kimisi ,direniş dedi ,asayiş dedi polis ,biberi ver etti.gazı soluyan gezi parkındakiler yeşerdi birden bin oldular ,binden onbin ,onbinden çok..



bayrağımızın rengi ,direnişin sembolü oldu.kırmız elbiseli kız önder ,polise kitap okuyan çocuk sözcü oldu.aşçımız bile vardı polise börek uzatan.

türk halkı özgürlüğüne düşkündür.bizim özgürlüğümüzü sanki haklarıymış gibi kısıtlamaya çalıştılar.'bizim olanı  bizden almaya' çalıştılar.

tencere tavalar enstrümanımız  ,biber gazı oksijenimiz ,talcidli su milli içkimiz oldu.

her gün yorgun argın evine dönen 'robotlar' otomatik modlarından çıkıp manuel'e geçtiler.yorgunluklarını unutup 'biz'e katıldılar.ağaç yeşererek büyüdü.büyüdü ve gelişti.dalları 'onlar'ı  rahatsız etmeye başladı.'biz' olmayanları..öyle bir hal aldı ki tüm ülke 'biz' oldu ;

30 yaralarını daha sarmadan sesini yükseltti.
01 bağırdı.
35 haykırdı.
06 dayak  yedi ,hırpalandı.
61 horon çekti.
67 ayaklandı.

48 ,09 ,16 ,17..

ve 34 mutlu oldu ,umutlandı.yeşili daha çok sevdi.

gezi deyince akıllara çadır ,yardımlaşma ,yuva ,özgürlük ,yeşil ,çocuklar ve gençler ,apolitik doksanların uyanışı ve 'beyaz' geliyordu artık.masumiyet..

kimisi bu olayda da the dark side of the moon'u aramaya çalıştı.onların akıllarına gelenler ise gezi denince şunlardı ;marjinal ,terör ,fuhuş ,grup seks ,prezervatif ,marjinal ,2 ağaç için ile başlayan cümleler ,marjinal ,seks ,marjinal ve marjinal  idi.akıl tutulması yaşayan güruh yine fikirlerini yansıtan zikirleriyle şaşırtmıyorlardı.

nemalanmak..çok kullanıldı bu söz.bu  işten faydalananlar var dendi.faiz lobisi dendi  borsa tökezleyince ,biz divan otelin lobisinde biberden  kaçarken.cehape dendi.bazı marjinaller dendi artık anlamını yitirmiş 'marjinal' kelimesini kullanarak.kendileri nemalandılar farkında olmadan.11 haziran 12 ,13 ,14..her gün televizyonlara çıktılar.2 milyar  ağaç dediler ,ağaç türlerini bir  güzel anlatıp uykusuz gecelerine devam ettiler.bu olaydan asıl nemayı kendileri alıp voleyi vurmak istediler.

ttnet'e mütemadiyen  giydiren nesil ,internetine şükretti.kitle iletişim aracı olan televizyon ,telkinle iletişim aracı haline geldi.meydanlarda 'biz' dövülürken penguenlerin paytak yürüyüşleri tv karşısındaki 'genel izleyici'nin gözlerini ve beynin bulandırıyordu.kimi genel izleyici sıkıldı bu  durumdan bunaldı.sabah yumurta kırdığı  tenceresini de alıp cama çıktı o hep aynı denilen bizim oranın havasını çaldı:Her Yer Taksim Her Yer Direniş!

çarşı bağırdı sık bakalım diye hayatımıza 15 gün önce jet hızıyla giren en samimi dostumuz tomalara.

...okumak lazım.hep okumak.direnişin başında polislere  kitap okuyan çocuğun ne kadar haklı olduğunu ilerleyen günlerde anladık.polis ,'biz' robot olmaktan çıkarken robokopa dönüştü.kendi benliğini ,neyi koruduğunu unuttu.fabrika ayarlarıyla oynandı.

barikatlarla kendi polisimizden kendimiz koruduk.barikatlarda nöbet tuttuk.

biz bizi sevmeye ,korumayı öğrendik.mes'ele de buydu zaten.kurduğumuz barikatlarla aramızdaki barikatları kaldırdık.

halk olmayı başardık.

biz..


 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder